przez RCA » 20 gru 2015, 18:43
Wasza Królewska Mość,
Wasze Królewskie Wysokości,
Szanowne Panie, Szanowni Panowie,
w ten czy inny sposób żyję w wirtualnym świecie od 2002 roku. Blisko piętnaście lat. Okres, w którym świat wirtualny przeszedł niewyobrażalne, choćby dekadę temu, zmiany i przeobrażenia. Kiedy udawałem się w 2009 roku na pozawirtualną "emeryturę" nie spodziewałem się, że tu kiedykolwiek wrócę, a co więcej, że nawet jeśli wrócę to, że zastanę diametralnie inną sytuację. Ogromnym szokiem była dla mnie informacja o upadku Scholandii, jaką znałem, o połączeniu się jej unią z Dreamlandem. Dreamlandem, który również jest krajem zupełnie innym niż w 2009 roku.
Kryzys demograficzny i codzienna walka o aktywność dla wielu krajów wirtualnego świata stał się osią, która buduje te kraje. Wiele mikronacji powstawało tylko po to by niechybnie i nader szybko upaść. Niektóre jedynie zachowały swój kręgosłup oparty o tradycję, naukę, kulturę i politykę. Jednym z tych krajów jest oczywiście Królestwo Dreamlandu - najstarszy kraj wirtualnego świat. I nie ważne, że jest nas tu dziś mniej niż kiedyś. Że nowych przybywa wolniej niż byśmy sobie tego życzyli. Ważne, że zachowana jest ta swoista wewnętrzna integralność, która powoduje, że Dreamland był, jest i długo jeszcze będzie krajem, o którym każdy z nas mówić i myśleć będzie nadzwyczaj ciepło.
Będąc świadkiem doniosłej chwili jaką jest wstąpienie Waszej Królewskiej Mości na dreamlandzki Tron, stając w obliczu Majestatu Waszej Królewskiej Mości i Waszych Królewskich Wysokości, jestem dobrej myśli. Wybory, których obecnie dokonują Dreamlandczycy mogą i zapewne przyniosą pożądane zmiany, a Dreamland ponownie będzie świecił bardzo jasnym światłem. Zmiana, jaką Wasza Królewska Mość gwarantuje, jest zmianą niebanalną. I mając przed oczami obraz działalności Waszej Królewskiej Mości przez eony wirtualnego czasu, wpływ jaki WKM odcisnął na całym wirtualnym świecie, a w uszach słowa wygłoszonej chwilę temu Mowy Tronowej, wiem, że nad Królestwem Dreamlandu wstał nowy świt.
Vivat Rex! Vivat Edward II! Vivat Rex! Vivat Dreamland!
Kłaniam się uniżenie i ślę wyrazy szacunku, dr net. Lord Dalek Caan baronet von Thorn-Skaro, Przewodniczący Ruchu Sarmackie Odrodzenie
Pozdrawiam,
Robert Fryderyk
Książę Sarmacji, Król Baridasu, Król Sclavinii, suzeren Teutonii, etc. etc.